მთავარი მოსწავლეებს აბიტურიენტებს სტუდენტებს მშობლებს პედაგოგებს ადმინისტრატორებს რეკლამა გალერეა
FORUM
 
  მზარეულის სასერტიფიკატო პროფესიული კურსები 1დამატებითი ინფორმაციისთვის დარეკეთ 571 333 881, 577722 709    
RSS
რესურსები
აქტიური მომხმარებლები
ალექსანდრე ეჯიბაძე  
მზია გიგუაშვილი  
ნანა ხახუტაიშვილი  
მარიამი ნარიმანაშვილი  
ნინო ბაიდოშვილი  
ვიკა  
თიკა გამყრელიძე  
ნათია სორდია  
მარიამ დავითაშვილი  
ქეთევანი ვარდანაშვილი  
 
ახალი კომენტარები
  • „ინდიგოს ბავშვები“ - რა ვიცით მათ შესახებ?
  • -------
  • მათემატიკური პირამიდების საოცრება
  • dz magaria
  • 1992-93 წლების ომის შემდგომი ტრავმა აფხაზეთიდან დევნილებში
  • ბოლომდე რატომ არ დაიდო? :/
  • აზრი აქვს ცხოვრებას ... ცხოვრების მოლოდინში?
  • მოლოდინის რეალიზაცია მხოლოდ შენზე არ არის დამოკიდებული, თუ დავუკვირდებით ყველაფერი ეს ალბათობაზეა აგებული,
  • დედამიწის სიხშირე და ადამიანის ტვინი. რატომ უნდა გარდაიქმნას ადამიანი?
  • cota fizika unda icode es rom gaigo da me ver gavigeb
  • მერე რა იყოს და იმედია მაქსიმალურად ყველა ჩავაბარებტ წარმატებებიიიიიიიიი
  • მეცხრე კლასის ბოლოს, რომ გამოცდებია ძნელია?
  • მეცხრე კლასის გამოცდები ადვილია ჩავაბარე ძირითად საგნებშია მაგრამ საწიროა მერწმუნეთ

  • ara
  • „ინდიგოს ბავშვები“ - რა ვიცით მათ შესახებ?
  • mxolod am kriteriumebit adgent bavshvi nu adamiani aris tu ara rindigo?iqneb raime metodi shemogetavazebinat,romlis mixedvitac gavarkvevdit misi auris fersa tu taobisadmi identobas ...
  • „ინდიგოს ბავშვები“ - რა ვიცით მათ შესახებ?
  • saintereso statiaa dzalian didi madloba!!!
     
     

     

    პროფესიონალი მიმტანი ნანახია (16116) - ჯერ 24 მარტი 2012

    -შესავალი

        პროფესიონალი მიმტანი არის პოტეციურად მომავალი რესტორნის მენეჯერი              

        წინამდებარე წიგნი განკუთვნილია სარესტორნო და სასტუმრო ბიზნესში მოღვაწე მიმტანებისათვის. Eეს წიგნი მოიცავს ვრცელ და სრულყოფილ ინფორმაციას კერძების და სასმელების მირთმევის, აგრეთვე სერვირების ხელოვნების, გასვლითი ღონისძიებების, კორპორატიული შეკვეთების, მიმტანისათვის საჭირო ინვენტარის და ჭურჭლის შესახებ.       აგრეთვე წიგნში მოცემულია სხვა და სხვა მაგალითები და სავარჯიშოები რომლებიც შეგძენთ თანამედროვე მიმტანისათვის საჭირო ყველა უნარჩვევებს, დაგეხმარებათ უკეთ დაეუფლოთ თქვენს მიერ არჩეულ პროფესიას. წიგნში დიდი ყურადღება აქვს დათმობილი პირველი კლასის სერვისს, პროდუქტების და სასმელების შეაწავლას, აგრეთვე მიმტანის პიროვნულ თვისებებს. წიგნში მოცემულია იმ დამხმარე ინვენტარის ილუსტრაციები რომლებსაც მიმტანი უშუალოდ იყენებს მომსახურების პროცესში, აგრეთვე მოცემულია სხვა და სხვა სიტუაციები რომლებიც შესაძლოა შეიქმნას მომსახურების დროს, ეს სიტუაციებია როდესაც მომხმარებელი შესაძლოა იყოს უკმაყოფილო რაიმეთი და როგორ უნდა მოიქცეთ ასეთ შემთხვევაში რათა თავიდან აიცილოთ კონფლიქტური სიტუაციები, აგრეთვე თუ რას ნიშნავს სტუმრის დანატოვარი და როგორ უნდა მივიღოთ იგი სტუმრისაგან, სადილის საწყისი და დამამთავრებელი პროცედურები, წიგნში დიდი მნიშვნელობა აქვს დათმობილი ისეთ თემას თუ რას ნიშნავს რესტორანი და მისი ფუნქციონირების პრინციპები. აგრეთვე ისეთ საკითხებს როგორიცაა პიროვნების პირადი ჰიგიენა და გარეგნული იერი. ეს წიგნი დაგეხმარებათ  იყოთ მეტად თავდაჭერილები და რაც ყველაზე მთავარია გახდეთ თქვენს მიარ არჩეული პროფესიის ღირსეული წარმომადგენლები და პროფესიონალები, აგრეთვე უკეთ დაეუფლოთ ადამიანებთან ურთიერთობის ხელოვნებას, გახდეთ ფსიჰოლოგიურად უფრო მყარები, შესძლოთ მიანიჭოთ და ამასთანავე თავად მიიღოთ სიამოვნება მომსახურების პროცესიდან.

     

    სარჩევი

    თავი 1 – რესტორანი  

    რა არის რესტორანი და მისი სტრუქტურული წყობა

    რა განაპირობებს რესტორნის წარმატებას  

    სერვისი და სტუმართმოყვარეობა

    ობიექტების ტიპები სადაც ხდება კერძების და სასმელების სერვისი

    მომსახურე პერსონალის კერძოდ მომტანების შერჩევა და მომზადება

    მიმტანის როლი რესტორნის ფუნქციონირებაში

    მიმტანის ვალდებულებები

    პირადი ჰიგიენა და გარეგნული იერი

    უნიფორმა და ფეხსაცმელი

    თავი 2 – უსაფრთხოება და შინაგანაწესი

    ხანძარსაწინააღმდეგო უსაფრთხოება

    უბედური შემთხვევები

    უსაფრთხოება და კანონი

    შრომითი ხელშეკრულება

    შინაგანაწესი

    თავი 3 – მიმტანის მუშაობისათვის საჭირო ინვენტარი და ჭურჭელი

    მინა  

    უჟანგავი მეტალი

    ფაიფური

    კერამიკა

    ხე

    პლასტმასი

    ტეფლონი

    დიდი დამხმარე ინვენტარი  

    თავი 4 – რა არის მენიუ

    მენიუს სტრუქტურული წყობა

    მენიუს ტიპები

    კერძების წარდგენის თანმიმდევრობა და ქრონომეტრაჟი  

    კერძები რომლებიც არ შედის მენიუს სტრუქტურაში

    მადის აღმძვრელი კერძები

    სოუსები და საკმაზები

    ყველი

    წვნიანი  

    ცხელი საუზმე

    ცხელი ძირითადი კერძი

    ჩაროზი

    თავი 5 – სასმელები

    სასმელების კლასიფიკაცია

    რა უნდა ვიცოდეთ სასმელების შესახებ

    სასმელების წარდგენისათვის საჭირო ინვენტარი  

    მადის აღმძვრელი სასმელები

    სადილის თანმხლები სასმელები

    ჩაროზის თანმხლები სასმელები

    სადილის დამამთავრებელი სასმელები

    ცხელი სასმელები

    რა შეიძლება მივართვათ ყავასთან ან ჩაისთან

    ლიქიორიანი ყავა

    კოქტეილი  

    თავი 6 – მომსახურებისათვის მზადება  

    პოზიციის შემოწმება და მომზადება

    დამხმარე კარადის კომპლექტაცია

    თეთრეული

    დამხმარე ხელსახოცი და სერვიეტი

    ხელსახოცების დაკეცვის ტექნიკა

    სუფრის გადაფარება და გამოცვლა მუშაობის დროს

    სერვირების სახეები

    თავი 7 – საიდან იწყება სტუმრების მომსახურება

    მიმტანის სამახსოვრო

    სტუმრების დახვედრა და განთავსება დარბაზში

    როგორ უნდა გავშალოთ ხელსახოცი

    როგორ უნდა მივართვათ წყალი

    როგორ მივართვათ პური და კარაქი

    თავი 8 – შეკვეთის მიღება და სერვირების კორექტირება

    საიდან უნდა დავიწყოთ შეკვეთის მიღება

    როგორ უნდა მივიღოთ შეკვეთა კერძებზე

    როგორ მივიღოთ შეკვეთა სასმელებზე

    კერძების და სასმელების შეთავსება ერთმანეთთან

    მიმტანი გამყიდველის როლში

    რაში გამოიხატება კერძების აღწერის და რეკომენდაციის უპირატესობა

    რას ნიშნავს გარნირი და დამატებითი სალათი

    როგორ და როდის წარვადგინოთ ჩაროზი

    თავი 9 – მომსახურების სახეები

    ჩამოტარებით მომსახურება

    თეფშებით მომსახურება

    გერიდონიდან მომსახურება

    ურიკიდან მომსახურება

    საოჯახო მომსახურება ( თვითმომსახურება )

    როგორ მივართვათ წვნიანი

    შვედური მაგიდა

    თავი 10 – ურიკის როლი სასტუმრო და სარესტორნო წარმოებაშ

    როგორ მოვამზადოთ ურიკა პრეზენტაციისათვის

    როგორ მოვამზადოთ სალათი ურიკაზე

    როგორ მოვამზადოთ ხორცის კერძები ურიკაზე

    როგორ მოვამზადოთ ხილი ურიკაზე

    რას ნიშნავს ფლამბირება

    როგორ უნდა დავამუშავოთ ხორცი, ფრინველი და ზღვის პროდუქტი ურიკაზე ან გერიდონზე

    უსაფრთხოების ნორმები ურიკაზე მომზადების დროს

    როგორ მოვუაროთ ურიკას

    თავი 11 – სადილის დამამთავრებელი პროცედურები  

    რატომ უნდა მივართვათ სტუმარს ცივი და ცხელი ხელსახოცი

    ანგარიშის მომზადება და წარდგენა

    ანგარიშსწორების სახეები

    სტუმრის დანატოვარი

    სტუმრებთან დამშვიდობება და გაცილება

    სუფრის ალაგების პროცედურა

    სუფრის მომზადება მომდევნო სტუმრის მისაღებად  

    თავი 12 – კონტროლის სახეები

    რისთვის არის საჭირო კონტროლი

    ორმაგი კონტროლის სისტემა

    სამმაგი კონტროლის სისტემა

    ელექტრო სალარო აპარატები

    კომპიუტერული კონტროლის სისტემა

    თავი 13 – ბანკეტები და წვეულებები  

    რას ნიშნავს ბანკეტი

    რას ნიშნავს ბანკეტის შეკვეთის ბლანკი

    ბანკეტის სუფრის სერვირება

    ბანკეტის მომსახურების პროცედურა

    მომსახურე პერსონალის კომპლექტაცია

    რას ნიშნავს გუნდური მუშაობა

    კორპორატიული შეკვეთები

    დიპლომატიური ბანკეტი

    თავი 14 – სასტუმრო ნომრების მომსახურება  

    ვინ არის პასუხისმგებელი ნომრების მომსახურებაზე

    ნომრების მომსახურებისათვის მზადება

    ნომრების მომსახურებისათვის საჭირო ინვენტარი და ჭურჭელი

    ნომრიდან შეკვეთის მიღების პროცედურა

    შეკვეთის კომპლექტაცია

    როგორ მივართვათ შეკვეთა ნომერში

    რაზე უნდა გავაფრთხილოთ სტუმარი ნომერში მომსახურების დროს

    კორიდორების ალაგება

    თავი 15 – გასვლითი ღონისძიება

    რას ნიშნავს ქეითერინგი

    ქეითერინგის სახეები და მათი დამახასიათებელი თვისებები

    ქეითერინგის დროს მომსახურე პერსონალის შერჩევა და მომსახურების თავისებურებები

    რა უპირატესობა აქვს ქეითერინგს

    კომენტარები (0)

    კომენტარები  
    გაზიარება
    მსგავსი თემები :
       
  • კომენტარის დასატოვებლად უნდა გაიაროთ ავტორიზაცია !
  •  
    საკვანძო სიტყვები  
    ზოგადსაგანმანათლებლო სკოლა სპორტული სკოლები, სტუდიები კოლეჯი ხელოვნების სკოლები, სტუდიები უმაღლესი სასწავლებელი საბავშვო ბაღი, ბაგა-ბაღი განათლება საზღვარგარეთ არასამთავრობო ორგანიზაციები (სასწავლო პროგრამები) სამეცნიერო პორტალები უცხო ენები სადღესასწაულო ცენტრები ქორეოგრაფიული სკოლები, სტუდიები, ანსამბლები სწავლა საზღვარგარეთ, სტიპენდიები და გრანტები პედაგოგები რეპეტიტორები კომპიუტერული ტექნიკა პროფესიული ცენტრი, პროფ. სასწავლებელი ავტოსკოლები ბიბლიოთეკები დამატებითი განათლება (კურსები, სხვა...) მთარგმნელთა ბიუროები, თარჯიმნები გამოცემები წიგნების მაღაზიები სახელმძღვანელოები საგანმანათლებლო რესურსები საბავშვო მაღაზიები
    ანონსი  
     
    მთავარი   მოსწავლეებისთვის   სტუდენტებისთვის
    მშობლებისთვის   პედაგოგებისთვის   ადმინისტრატორებისთვის
       
    ავტორიზაცია
    შესვლა
    დაგავიწყდათ პაროლი; ?
    დარეგისტრირდით !
    ურჩიეთ საიტი მეგობარს !
    სიახლეების გამოწერა
     
    ჩვენი მეგობრები
     
    სიახლეები  
     

    RSS
    | ავტორიზაცია | რეგისტრაცია | პროექტის შესახებ | წესები და პირობები
    იპოვეთ შეცდომა? | გვაცნობეთ პლაგიატის შესახებ
    საავტორო უფლებები დაცულია © www.education.ge - 2020