მთავარი მოსწავლეებს აბიტურიენტებს სტუდენტებს მშობლებს პედაგოგებს ადმინისტრატორებს რეკლამა გალერეა
FORUM
 
   პროფესიული სკოლა  "ინტერსერვისი" გიწვევთ მზარეულის სასერტიფიკატო პროფესიულ კურსებზე.  დამატებითი ინფორმაციისთვის დარეკეთ 571 333 881, 577722709  ან მოგვწერეთ  cuisinegeorgia@gmail.com  
RSS
რესურსები
აქტიური მომხმარებლები
ალექსანდრე ეჯიბაძე  
მზია გიგუაშვილი  
ნანა ხახუტაიშვილი  
მარიამი ნარიმანაშვილი  
ნინო ბაიდოშვილი  
ვიკა  
თიკა გამყრელიძე  
ნათია სორდია  
მარიამ დავითაშვილი  
ქეთევანი ვარდანაშვილი  
 
ახალი კომენტარები
  • მასწავლებელთა სასერტიფიკაციო გამოცდების ტესტები და სწორი პასუხები /Cat-ის საგამოცდო სისტემაზე მუშაობა გრძელდება/
  • გთხივთ დადოთ მასწავლებელთა სასერტიფიკაციო გამოცდაზე გამოყენებული ბიოლოგიის ტესტები და პასუხები და მირჩიეთ რა უნდა გავითვალისწინო გავდივარ გამოცდაზე და ვნერვიულობ
  • ar aris dzalian rtuli,mtavaria mondomeba :*
  • „ინდიგოს ბავშვები“ - რა ვიცით მათ შესახებ?
  • -------
  • მათემატიკური პირამიდების საოცრება
  • dz magaria
  • 1992-93 წლების ომის შემდგომი ტრავმა აფხაზეთიდან დევნილებში
  • ბოლომდე რატომ არ დაიდო? :/
  • აზრი აქვს ცხოვრებას ... ცხოვრების მოლოდინში?
  • მოლოდინის რეალიზაცია მხოლოდ შენზე არ არის დამოკიდებული, თუ დავუკვირდებით ყველაფერი ეს ალბათობაზეა აგებული,
  • დედამიწის სიხშირე და ადამიანის ტვინი. რატომ უნდა გარდაიქმნას ადამიანი?
  • cota fizika unda icode es rom gaigo da me ver gavigeb
  • მე ვერ დავამატებ ტესტს?
  • შენც შეგიძლია დამატება. სადაც ტესტებს ნახულობ , იქვე არის "დაამატე ტესტი" . ამას დააწექი და შექმენი.
  • მერე რა იყოს და იმედია მაქსიმალურად ყველა ჩავაბარებტ წარმატებებიიიიიიიიი
  • მეცხრე კლასის ბოლოს, რომ გამოცდებია ძნელია?
  • მეცხრე კლასის გამოცდები ადვილია ჩავაბარე ძირითად საგნებშია მაგრამ საწიროა მერწმუნეთ

     
     

     

    მზარეულების კატეგორიები ნანახია (206) - ჯერ 16 ივლისი 2018

    ეს მნიშვნელოვანია რესტორნის დონის    და მისი სამზარეულოს პერსონალის შემადგენლობის გასარკვევად.
    ჩვენში დამკვიდრდა    "შეფ-მზარეულის" ცნება, რომელიც გულისხმობს წამყვანი მზარეულის პოზიციას სამზარეულოში. ინგლისურში (ფრანგულიდან) არსებობს ორი ცნება:  Executive Chef  и  Chef de Cuisine.    მნიშვნელოვანია იმის გაგება, თუ რა განსხვავებაა ამ ცნებათა შორის.
    Executive Chef      (head chef)  -  არის მთავარი შეფი ან კულინარიული წარმოების ხელმძღვანელი. მის პასუხისმგებლობაშია    აბსოლუტურად ყველაფერი, რაც ეხება    სამზარეულოს მუშაობას. მენიუს შედგენა, პერსონალის შერჩევა, მიმწოდებლებთან კომუნიკაცია, საწყობის კონტროლი, ტექნოლოგიური რუკების შედგენა, სამზარეულოში პერსონალის მართვა, უსაფრთხოების ტექნიკის, სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმრბის დაცვაზე ზედამხედველობა და კვების პროდუქტების უვნებლობა. ამ თანამდებობაზე არ არის საკმარისი მხოლოდ კერძის კარგად მომზადება და პროდუქტების, ტექნოლოგიების, მომზადების მეთოდების ცოდნა და ა.შ. უაღრესად მნიშვნელოვანია მენეჯერული შესაძლებლობები და სამზარეულოს ფუნქციონირების დეტალური გაცნობიერება.
     მაგრამ იმისათვის, რომ გახდე  Executive chef,  ჯერ უნდა გაიარო  Chef de Cuisine  (შეფ - მზარეულის) ეტაპი, რომელიც კულინარულ წარმოებაში პასუხისმგებელია კერძების მომზადებაზე და წარმოებული პროდუქციის ხარისხზე.
    იგი, როგორც წესი, პასუხისმგებელია მხოლოდ "საკუთარ" სამზარეულოზე, ხოლო Executive chef    ან  Brand-chef  - ი მართავს და აკონტროლებს მენიუს და კულინარული ნაწარმის    ხარისხს კომპანიის რესტორანთა ქსელში.  მსოფლიოს უმეტეს რესტორანში    (200-ზე ნაკლები მომხმარებლით) Executive chef и Chef de Cuisine - ერთი და იგივე ადამიანია.
     ყველაზე გამოჩენილ და ცნობილ მზარეულებსაც (მათი ბიოგრაფიით თუ ვიმსჯელებთ) გავლილი აქვთ სამზარეულო იერარქიის ყველა საფეხური, ანუ მრავალწლიანი მომზადების გარეშე შეუძლებელია გახდე მაღალი დონის მზარეული.
    გარდა შეფ- მზარეულისა, სამზარეულოში საქმიანობენ:  
    - Sous-chef de Cuisine    (სუ-შეფი),  ანუ შეფ-მზარეულის თანაშემწე და მოადგილე. მას შეუძლია პასუხისმგებელი იყოს სამუშაო განრიგზე, შიდა ლოგისტიკაზე;    საჭიროების შემთხვევაში შესაძლებელია შეცვალოს შეფ-მზარეული,    ასევე დაეხმაროს დანარჩენ მზარეულებს. მსხვილ წარმოებაში შესაძლებელია რამოდენიმეც კი იყოს.
     - Chef de Partie  (მზარეული).  ეს არის პროფესიონალი მზარეული, რომელიც პასუხისმგებელია კულინარული წარმოების გარკვეულ მიმართულებაზე. მსხვილ რესტორანში  Chef de Partie-ის  შეიძლება ყავდეს დამხმარეები.ამ კატეგორიის მზარეულები
    საქმიანობენ შემდეგ სფეროებში: სოუს - მზარეული (პასუხისმგებელია ყველაფერზე, რაც დაკავშირებულია სოუს-საწებელებთან, სოუსებში შეწვასა და ჩათუშვასთან);    თევზზე მომუშავე მზარეული (დაკავშირებულია თევზის კერძებთან), ხორცეულის მზარეული (ხორცის კერძებთან), ბოსტნეულის მზარეული (ყველა ბოსტნეულის მომზადება მის ხელში გადის), ცივი სამზარეულოს მზარეული (პასუხისმგებელია ყველა კერძზე, რომელიც მზადდება    და მიეწოდება ცივად), ცომეულის მზარეული (პასუხისმგებელია ცომეული კერძებზე, ოღონდ არა საკონდიტრო ნაწარმზე).
    რა თქმა უნდა, მზარეულთა ასეთი პერსონალის ფუნქციონირება შესაძლებელია მხოლოდ მსხვილ, ან ძვირადღირებულ და ელიტარული სამზარეულოს რესტორნებში. უმეტესად სამზარეულოში მუშაობს შეფ-მზარეული, 1ან 2 სუ-შეფი და რამდენიმე    მზარეული, რომლებიც ხშირად აერთიანებენ    სხვადასხვა პოზიციას.
     

    ავტორი :მზია გიგუაშვილი კომენტარები (0)

    კომენტარები  
    გაზიარება
       
  • კომენტარის დასატოვებლად უნდა გაიაროთ ავტორიზაცია !
  •  
    საკვანძო სიტყვები  
    დამატებითი განათლება (კურსები, სხვა...) უმაღლესი სასწავლებელი სახელმძღვანელოები სადღესასწაულო ცენტრები წიგნების მაღაზიები პედაგოგები რეპეტიტორები უცხო ენები არასამთავრობო ორგანიზაციები (სასწავლო პროგრამები) ბიბლიოთეკები საბავშვო მაღაზიები პროფესიული ცენტრი, პროფ. სასწავლებელი ავტოსკოლები კოლეჯი სპორტული სკოლები, სტუდიები კომპიუტერული ტექნიკა სამეცნიერო პორტალები საბავშვო ბაღი, ბაგა-ბაღი განათლება საზღვარგარეთ სწავლა საზღვარგარეთ, სტიპენდიები და გრანტები მთარგმნელთა ბიუროები, თარჯიმნები საგანმანათლებლო რესურსები ქორეოგრაფიული სკოლები, სტუდიები, ანსამბლები გამოცემები ხელოვნების სკოლები, სტუდიები ზოგადსაგანმანათლებლო სკოლა
    ანონსი  
     
    მთავარი   მოსწავლეებისთვის   სტუდენტებისთვის
    მშობლებისთვის   პედაგოგებისთვის   ადმინისტრატორებისთვის
       
    ავტორიზაცია
    შესვლა
    დაგავიწყდათ პაროლი; ?
    დარეგისტრირდით !
    ურჩიეთ საიტი მეგობარს !
    სიახლეების გამოწერა
     
    ჩვენი მეგობრები

     


    საქართველოს პროფესიული კავშირების გაერთიანება

    იქნება სოლიდარობა – ყველაფერი გამოვა


     

    ინგლისური ენის
    შესწავლა სწრაფად

    alt

     


     
    სიახლეები  
    სატელეფონო შეცვლილი კოდები
    ტესტები აბიტურიენტებს
    ტესტები მოსწავლეებისთვის
     

    RSS
    | ავტორიზაცია | რეგისტრაცია | პროექტის შესახებ | წესები და პირობები
    იპოვეთ შეცდომა? | გვაცნობეთ პლაგიატის შესახებ
    საავტორო უფლებები დაცულია © www.education.ge - 2018